In perioada 20-22 iulie RETROMOBIL CLUB ROMANIA a oganizat a XI-a editie a raidului off-road "Cu zimbrul prin Carpati". Dl. Antonio Conecini, organizatorul evenimentului, prezinta in cele ce urmeaza aventura 4x4 la care au participat opt vehicule istorice ARO M461 si un Land Rover.

"Raidul din acest an a inceput pe Cheile Oltetului intr-un frumos defileu care trece pe langa pestera Polovragi apoi urca spre 1600 m altitudine la Curmatura Oltetului, unde grupul a facut prima oprire pentru fotografii in punctul cel mai inalt al drumului. De aici am inceput coborarea pe niste serpentine abrupte care ne-au condus pe malurile lacului Petrimanu.

Am mers spre vest pe langa lacul Petrimanu iar dupa cca 5-6 km am ajuns la un alt lac cu apa de munte limpede si rece, Lacul Galbenu, unde ne-am oprit la coada lacului pentru cateva minute de relaxare. Fiecare a folosit aceste minute dupa bunul plac, pescuit, scaldat in lac, testarea capacitatilor off-road ale masinii pe nisipul de pe malul lacului si prin paraiasele care se varsa in lac. Apoi am cautat o poienita frumoasa pe malul paraului si am incins gratarele mancand pe saturate.

Dupa cca 2-3 ore ne-am pus din nou la drum, urmatoarea oprire fiind pe malul Latoritei unde am admirat frumusetea naturii care a creat ca niste piscine cu topogane de apa din stancile pe care susura apa. Cativa dintre noi au facut baie si s-au dat pe topogane, altii au avut ocazia sa vada pastravii sarind in susul apei chiar langa ei. Din pacate a trebuit sa ne grabim deoarece cea mai frumoasa parte a traseului avea sa vina, insa si cea mai plina de peripetii, deoarece una din masini a trebuit tractata de alt M461 (in anumite portiuni chiar de doua masini), deoarece i-a cedat motorul. Cu toate dificultatile cei mai multi dintre participanti au reusit sa admire peisajul montan din golul alpin, vazand in zare de jur imprejur toate masivele muntoase cat si vaile abrupte, inclusiv lacul Vidra, care pare mic vazut de sus de pe Drumul Strategic.

Dupa cca 2-3 ore de mers pe culmea muntilor am ajuns si la asfalt pe Transalpina, admirand peisajul Parangului si Vf Mohoru. De aici am coborat spre Ranca si apoi la pensiune la Polovragi unde ne asteptau bunatatile pregatite de gazda noastra, mielul la protap si tocanul de oaie cat si alte bunatati.

Cu toata oboseala dupa o zi intreaga la volanul masinii noastre 4x4 avand in inima bucuria peisajelor superbe admirate de-a lungul traseului ne-am asezat in fine la masa, amintirea acestui eveniment ramanand imortalizata in multe poze frumoase dar mai ales in sufletele noastre."

Participanti
Galerie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 


   
 
 

 

       
   
 
© 2001-2012 Retromobil Club Romania